ABATOR MACEA


O importantă parte a activităţii desfaşurate în societatea noastră este reprezentată de industrializarea cărnii de porc şi vită. Abatorul din localitatea Macea produce o gama diversificată de produse, începând de la carne proaspătă de porc şi vită şi încheind cu preparate din carne de cea mai buna calitate.
Calitatea produselor noastre este dată de materia prima, mereu proaspătă, folosită în procesele tehnologice caracteristice fiecărui produs.
Poate ar trebui să mentionăm că, povestea noastră începe din fermele de creştere a suinelor şi bovinelor unde se folosesc animale cu un potential genetic deosebit, crescute în condiţii corespunzătoare de microclimat şi nu în ultimul rand, hrănite numai cu furaje de calitate.
Zilnic se sacrifică suine şi bovine din fermele proprii, realizându-se o productie de 5-7 t mezeluri şi alte preparate din carne.
Respectarea celor mai stricte norme de calitate si igienă, precum şi intregul control al calităţii asupra procesului tehnologic, au la bază principiile unui sistem de sigurantă a alimentelor (HACCP), implementat încă in anul 2006, certificarea respectarii cerintelor impuse prin Sistemul de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentului conform standardelor SR EN ISO 9001: 2008 si SR EN ISO 22 000: 2005, obtinandu-se in anul 2007. Acest fapt garanteaza functionarea unui sistem unitar de urmărire a calităţii produselor alimentare, care confrma încrederea consumatorilor în securitatea produselor noastre alimentare.
In 26 noiembrie 2009, Societatea Agricola Combinatul Agroindustrial Curtici a obtinut calitatea de operator intracomunitar cu produse alimentare de origine animala, conform autorizatiei sanitar-veterinare nr. 331 din 26.11.2009.

Gamă produse
1.Specialităţi
Muşchi File
Şuncă Deliciu
Muşchiuleţ Montana
Ceafă Afumată
Kaiser
Piept afumat
Pastramă Ardelenească
Guşă Opărită
Această categorie de produse este obţinută prin sărare umedă, din materie primă proaspătă şi sunt tratate termic prin fierbere şi afumare.

2.Produse tradiţionale afumate
-Jambon Afumat- se obţine prin sărarea uscată a jambonului de porc, timp de şase săptămâni, afumare rece şi maturare, astfel garantându-se obţinerea unui produs de o calitate superioară, fără adjuvanţi.
-Salam de Casă- materia primă folosită este de cea mai înaltă calitate: pulpă de porc şi vită, aleasă cu grijă şi slănină tare. Condimentaţia folosită este una simplă, tradiţională: boia, piper, sare şi usturoi.
-Cârnaţi Ţărăneşti- sunt cârnaţi tradiţionali obţinuţi din carne de porc, folosind condimente naturale, cum ar fi: boia, piper, enibahar.
-Cârnaţi de Curtici Picanţi- un preparat special din care nu lipseşte carne de vită şi porc de primă calitate, gust si savoare fiindu-le dată de mirodenii: boia iute, chimen, nucşoară, piper negru şi usturoi.
Acest tip de mezeluri beneficiază de un conţinut ridicat de carne, comparativ cu alte mezeluri de pe piaţă. Un atu important este termenul de valabilitate ridicat, acest lucru nefiind dat de conservanţi şi alţi adjuvanţi, ci fiind rezultatul tehnologiei utilizate. Grija pentru produse de calitate se reflectă în întregul proces de fabricaţie, începând cu alegerea materiei prime.
Toate operaţiunile incluse în aceste procese se desfăşoară manual.
Afumarea se realizează în camere speciale, în care este folosit numai fum din lemn de esenţă tare, fără răşini, cu umiditate controlată, pentru a împiedica formarea unor produşi secundari nedoriţi.
Fiind vorba de un proces laborios, acesta poate dura la unele sortimente până la trei luni.

3.Salamuri fierte şi afumate
Salam de Vară
Salam de Porc
Salam Rustic
Salam Ardelenesc
Salam Vienez
Salam Ţărănesc Extra
Salam Italian
Aceste salamuri sunt fierte şi afumate, obţinute din materie primă proaspătă, condimentată cu: coriandru, boia dulce, piper negru, salvie, usturoi şi nucşoară.
Tratamentul termic implică procese de fierbere şi afumare. Depozitarea acestor preparate se face la temperatura de 2-4 C şi umiditate relativă de 75%.

4.Cârnaţi fierti şi afumaţi
Cârnaţi Trandafir
Cârnaţi Ţibleş
Cârnaţi Harghita
Cârnaţi cu Caşcaval
Cârnaţi Cabanos
Cârnăciori pentru bere
Cârnaţi Polonezi
Cremwurşti
Aceşti cârnaţi sunt obţinuţi din carne de porc şi de vită, în a căror compoziţie găsim un procent ridicat de carne, fiind condimentaţi cu: boia, chili, piper, muştar şi usturoi.

5.Şunci
În această categorie intră produsele:
Şuncă Presată
Şuncă York
Şuncă Toast
Salam Canadian
Şunculiţă
Salam Victoria
Salam de Şuncă
Materia primă folosită pentru acest sotiment este pulpa de porc aleasă iar gustul este dat de următoarele condimente: nucşoară, boabe de piper verde, piper alb, coriandru, muştar şi ţelină.

6.Prospături
Tobă Ardelenească
Lebăr
Caltaboş
Sângerete
Aceste produse se obţin din carne de pe cap, fiartă, din limbă, ficat şi slănină blanşată şi sunt condimentate cu majoran, muştar, enibahar, cimbru, boia şi usturoi.

 

7.Semipreparte
Carne Tocată
Mititei
Cârnaţi Proaspeţi
Produsele sunt din carne proaspătă de porc şi vită, cu mirodenii cum ar fi cimbrul, coriandrul, boia dulce si usturoi.

 

 

8.Carne proaspătă refrigerată
Carnea proaspătă de porc şi vită comercializată de către societatea noastră prezintă caracteristici nutritive şi senzoriale deosebite, prospeţime şi suculenţă, acestea datorându-se şi alimentaţiei folosite în creşterea animalelor.
În acest fel, ne asigurăm că, în galantarele din magazine ajung întodeauna produse de o calitate superioară.

Designed by: Copyright©CAI Curtici 2012